ANTALYA / SERİK - Tekeli Ortaokulu

Sözlük Özgürlüktür”

ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

1-Dilimizin Zenginlikleri “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan “Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması” ile öğrencilerimizin Türkçedeki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamak,

2- Öğrencilerimizin toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmak,

3- Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,

4-Öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun zemini hazırlamak,

5- Okuyan ve düşünen nesillerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak,

6-Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek, düşünce dünyasına hitap edebilmek,

7-Öğrencilere düşünme, yorumlama yeteneği kazandırmak,

8- Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek,

9-Öğrencilerin anlama ve anlatma becerisini geliştirmek,

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Yunus Emre Sözlüğünden afiş calısmamız yapılmıştır.8/A sinifı en iyi afisleri hazırlamıstır.Emre Tuna Durmuş okulumuzun en iyi afişini hazırlamıştır.

Ock

AHENK projesi kapsamında yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" çalışmasında okulumuz genelinde yapılan "Sözlük Tasarımı" yarışmasında danışman öğretmenliğini Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Yıldız ve Türkçe Öğretmeni Yıldırım Yıldız'ın yaptığı 7/B sınıfı öğrencisi Meryem Deniz Durmaz ve 7/A sınıfı öğrencileri Kaan Rıza Koca ve Leyla Allagullyeva' nın  hazırlamış olduğu sözlük birinci olmuştur. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Tekeli Ortaokulu geleneksel hale getirdiği kitap fuarı gezisine bu yıl 500 kişilik eğitim ordusu ile çıkarma yaptı.

Ara

26 Ekim  2023 Perşembe günü saat 13.30’da Tekeli Ortaokulu Konferans Salonunda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Tekeli Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıyaokul müdürü Özay Ala, müdür yardımcıları, öğretmenler, okul aile birliği yönetim kurulu üyeleri ve veliler katıldı.

Mrt

Tekeli Ortaokulu,okul sporları kapsamında düzenlenen, önemli spor aktivitelerinden biri olan satrançta Antalya’yı salladı.

Antalya kapalı spor salonunda 12 – 14 Mart tarihleri arasında düzenlenen okullar arası yıldızlar satranç takım turnuvasında, Tekeli Ortaokulu öğrencileri yıldız kızlar kategorisinde birçok özel okulu geride bırakarak Antalya 2. si olan Yıldız Kız Satranç takımımız ilimiz Antalyayı ve güzide ilçemiz Serik’imizin tek temsilcisi olarak yarı finallere katılma hakkı kazandı. Yıldız kızlar takımını oluşturan Meryem Rana ALMAZ, Ceren KAHYA, Zeynep Zülal ATİK ve Ceylin CANLI uzun soluklu maçlar sonunda büyük bir başarı göstererek Antalya 2.si olarak kupa ve madalya kazandılar.

TEKELİ ORTAOKULU BÖLGE TURNUVALARINDA ANTALYA’YI TEMSİL EDECEK

Tekeli Ortaokulu kız satranç takımı 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul sporlarında Antalya’yı bölge turnuvasında Adana’da temsil etmiş bölgede 1. Olmuş ve Türkiye Birinciliği Turnuvasında Türkiye 6.sı olmuştu. ,

Antalya kapalı spor salonunda 07 – 11 Mart tarihleri arasında düzenlenen okullar arası küçükler satranç takım turnuvasında, Tekeli Ortaokulu öğrencileri küçükler genel kategorisinde birçok özel okulu geride bırakarak Antalya 4. sü oldu. Küçükler genel takımını oluşturan Muhammed İhsan ATİK, Salih Çağan GÜLER, Ahmet ÇAKAL ve Alperen Demir uzun soluklu maçlar sonunda4. olarak kupa ve madalya kazandılar.

Bu yılda da Antalya’yı Bölge turnuvalarında temsil etme hakkı kazanan Tekeli Ortaokulu yıldız kızlar takımı ile küçükler genel takımı madalya ve kupalarını okul müdürü Halil ALKAN’dan aldılar.

Okul müdürü Halil ALKAN yaptığı açıklamada “okulumuz yerel ve ulusal birçok sportif faaliyette önemli başarılar göstermektedir. Son yıllarda satranç sporunda ciddi başarılarımız var. Geçtiğimiz yılda kızlarımız  Antalya ve bölge birinciliğinin ardında Türkiye 6.sı olmuşlardı. Bu sene de Antalyayı en iyi şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır. Bu süreçte satranç sporcularımızın gelişiminde büyük emekleri olan Serik Kaymakamımız Sayın Haluk ŞİMŞEK’e, Serik Beldeye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan ÇALIK’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram EKİZ’e, Okul Aile Birliği Başkanımız Nida GÖKOĞLU’na, okulumuz özel eğitim öğretmeni Abdullah ALMAZ’a, ilçemizde satrancın öncüsü ASPENGOS satranç kulübü eğitmenlerine ve değerli velilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.